Consumentenbestedingen stijging ruim 3 procent

De consumptiecijfers zijn in september met 3,1% gegroeid ten opzichte van dezelfde maand in 2016. September 2017 wordt in consumptie alleen overtroffen door de maand januari van dit jaar. Daarbij zijn de verwachtingen voor de komend maanden hoger gespannen: de omstandigheden zouden zeer gunstig zijn, aldus de Consumptieradar van het CBS.

Waar geven Nederlandse consumenten hun inkomen aan uit? In september gaf de Nederlandse consument het meeste uit aan duurzame goederen. Zij gaven daar 9,1% meer aan uit dan in het jaar ervoor. Onder duurzame goederen worden onder andere spullen voor in huis en kleren bedoeld. Ook werd er 5,4% meer uitgegeven aan de categorie overige goederen, waaronder bijvoorbeeld het gasverbruik valt. Daarnaast werd er 2,2% meer uitgegeven aan diensten. Hierbij kan gedacht worden aan woninghuur, restaurantbezoek, verzekeringen en reizen. Opvallend is dat er 1,2% minder werd uitgegeven aan voedings- en genotsmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *