Omzet autobranche stemt positief voor het nieuwe jaar

De autobranche heeft dit jaar het derde kwartaal afgesloten met een omzetstijging van 4% ten opzichte van het derde kwartaal in 2016. Dit blijkt uit de Kwartaalmonitor auto- en motorbranche van het CBS. De stijging is al drie jaar bijna consistent aan het stijgen. Dit stemt ondernemers in de branche dan ook positief voor 2018. Ruim 33% van de ondernemers verwacht meer omzet in het nieuwe jaar. Daarbij verwachten zij ook het personeelsbestand uit te breiden én meer ruimte te hebben voor investeringen.

De grootste aanjagers voor de omzetstijging en dus het vertrouwen in het nieuwe jaar is de handel in personenauto’s. Importeurs van personenauto’s zagen de omzet in het derde kwartaal stijgen met 6,9%, terwijl de verkopers in deze branche een stijging van 6,3% voor hun rekening namen. Ook de motorbranche heeft het goed gedaan, zij zag de omzet stijgen met 3,8%. Autoservicebedrijven daarentegen, zagen de omzet licht dalen met 0,9%. Ook de handel in auto-onderdelen zag de omzet dalen, en wel met 1,7%. De grootste verliezer in het derde kwartaal was de bedrijfsautobranche, die haar omzet zag dalen met 2,9%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *