NBBU: Flexbranche moet uit negatieve sfeer gehaald worden

De NBBU plaatste deze week een artikel waarin voorzitter Brigitte van der Burg zich verbaast over de aanhoudende negatieve beeldvorming omtrent de flexbranche. Het doet haar en Marco Bastian, directeur van de NBBU, zeer dat ‘er over flex gepraat wordt alsof het geen echte banen zijn’. Het recente regeerakkoord heeft deze visie nog eens versterkt, mede door de beoogde maatregelen omtrent de flexbranche en payrolling in het bijzonder.

Nu is de brancheorganisatie niet helemaal ontevreden over het regeerakkoord. Zo is de NBBU blij dat de problemen in de huidige arbeidsmarkt benoemd worden. De Wet Werk en Zekerheid en de wet DBA worden teruggedraaid. Deze wetten functioneerden volgens de NBBU ook niet goed. Ook zijn zij tevreden over de handreiking van de regering om in ieder geval in gesprek te gaan met de sociale partners en andere partijen in de arbeidsmarkt, zoals de NBBU. Wel is het volgens Van der Burg problematisch dat er nog een flink aantal misverstanden bestaat over de flexbranche. Zo zouden het geen eerlijke banen zijn. Dit terwijl flexwerk een belangrijke banenmotor voor de economie is. Vooral mensen uit de bijstand en WW vinden via de flexbranche weer een baan. Daarom pleiten zij voor een verandering in de nationale discussies omtrent de flexbranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *